Кухар


Загальна інформація Пов'язані кваліфікації Інша інформація
Код професії:
5122
Основна мета професійної діяльності:
Приготування, відпуск, презентація та/або подача страв, кулінарних виробів та напоїв
Розробник: Громадська організація "Громадський центр "Нова генерація""
Дата затвердження:
01 травня 2025 року
Дата внесення до Реєстру:
07 травня 2025 року
Рекомендована дата перегляду:
Травень 2030 року
Версії:
07 травня 2025 (актуальна)
Назва професії та її код (згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010):
Вид економічної діяльності (згідно з КВЕД-2010):

Інша  інформація 

Професійна (професійні) кваліфікація (кваліфікації), її (їх) рівень згідно з Національною рамкою кваліфікацій

  • Молодший кухар, 3 рівень НРК.
  • Кухар, 4 рівень НРК.
  • Старший кухар, 5 рівень НРК.

Часткова професійна кваліфікація:
Кухар вузької спеціалізації (зазначається вид діяльності), 3 рівень НРК.

Розряди кухарів, визначені попередніми нормативними документами, можуть бути співвіднесені до відповідних рівнів кваліфікації, зазначених у цьому професійному стандарті, шляхом їх відповідності рівням Національної рамки кваліфікацій, із врахуванням складності виконуваних робіт та професійних компетентностей.

Для встановлення відповідності за тарифною сіткою:

  • Кухар 3 розряду відповідає кваліфікаційному рівню: "Молодший кухар";
  • Кухар 4 розряду відповідає кваліфікаційному рівню: "Кухар";
  • Кухар 5 та 6 розряду відповідає кваліфікаційному рівню: "Старший кухар".

Назва (назви) документа (документів), що підтверджує (підтверджують) професійну кваліфікацію особи
- свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації з додатком до нього: «Молодший кухар», «Кухар», «Старший кухар»;
- диплом кваліфікованого робітника з додатком до нього за професійною кваліфікацією: «Кухар», «Старший кухар»
- сертифікат про присвоєння/підтвердження повної професійної та часткової професійної кваліфікації: «Молодший кухар», «Кухар», «Старший кухар»,
«Кухар вузької спеціалізації (зазначається вид діяльності)»;
- сертифікат про визнання професійної та/або часткової професійної кваліфікації, здобуту в інших країнах: «Молодший кухар», «Кухар», «Старший кухар», «Кухар вузької спеціалізації (зазначається вид діяльності)»;
- інші документи, що підтверджують професійну та/або часткову професійну кваліфікацію.