Сомельє
Код професії: | 5123 |
Основна мета професійної діяльності: | Метою діяльності за професією є: обслуговування споживачів за правилами винного сервісу та етикету; надання пропозицій, показ, реалізація готових до споживання безалкогольних, слабоалкогольних напоїв (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), вина та міцні напої; складання заявки та отримання напоїв; вибраковка неякісних товарів за органолептичними показниками; забезпечення зберігання напоїв та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання; надання поради при виборі вин та напоїв до страв, сервірування стола або слідкувати за їх подачею відвідувачу. |
Розробник: | Академія праці, соціальних відносин і туризму |
Дата затвердження: | 24 червня 2025 року |
Дата внесення до Реєстру: | 02 липня 2025 року |
Рекомендована дата перегляду: | Червень 2030 року |
Версії: | |
Назва професії та її код (згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010): | |
Вид економічної діяльності (згідно з КВЕД-2010): |
46.34 Оптова торгівля напоями
46.3 Оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 46 Оптова торгівля, крім торгівлі автранспортними засобами та мотоциклами G Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотраспортних засобів і мотоциклів
56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування
56.1 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування 56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування
56.21 Постачання готових страв для подій
56.2 Постачання готових страв 56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування |
Інша інформація
Професійна (професійні) кваліфікація (кваліфікації), її (їх) рівень згідно з Національною рамкою кваліфікацій.
Назва (назви) документа (документів), що підтверджує (підтверджують) професійну кваліфікацію особи.
|