Кухар закладу освіти
| Код професії: | 5122  | 
| Основна мета професійної діяльності: | Приготування та подання різноманітних збалансованих і якісних страв, кулінарних виробів та напоїв для здобувачів освіти в закладах освіти  | 
| Розробник: | Громадська організація «Національна асоціація громадського харчування» | 
| Дата затвердження: | 13 березня 2024 року  | 
| Дата внесення до Реєстру: | 15 березня 2024 року  | 
| Рекомендована дата перегляду: | Лютий 2029 року  | 
| Версії: | |
| Назва професії та її код (згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010): | |
| Вид економічної діяльності (згідно з КВЕД-2010): | 
        56.1   Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування
         56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями  I Тимчасове розміщування й організація харчування  
        56.29   Постачання інших готових страв
         56.2 Постачання готових страв  56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями  I Тимчасове розміщування й організація харчування  | 
Інша інформація
| Узагальнена назва професіїКухар закладу освіти
 Підсобний робітник, комірник, помічник кухаря закладу освіти, кухар, кухар закладу освіти, шеф-кухар, шеф-кухар закладу освіти 3. Професійна (професійні) кваліфікація (кваліфікації), її (їх) рівень згідно з Національною рамкою кваліфікаційПомічник кухаря закладу освіти, 3 рівень НРК Кухар закладу освіти, 4 рівень НРК Шеф-кухар закладу освіти, 5 рівень НРК 
 4. Назва (назви) документа (документів), що підтверджує (підтверджують) професійну кваліфікацію особи- сертифікат про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації “Помічник кухаря закладу освіти”, “Кухар закладу освіти”, “Шеф-кухар закладу освіти”; - сертифікат про визнання професійної та/або часткової професійної кваліфікації (щодо професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах) “Помічник кухаря закладу освіти”, “Кухар закладу освіти”, “Шеф-кухар закладу освіти”; - диплом кваліфікованого робітника з додатком до диплома кваліфікованого робітника за професією “Кухар закладу освіти”; - свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації з додатком до свідоцтва “Помічник кухаря закладу освіти”, “Кухар закладу освіти”, “Шеф-кухар закладу освіти”; - інші види документів, які підтверджують професійну (-і) та/або часткову (-і) професійну (-і) кваліфікацію (-ї). 
 ІІІ. Здобуття професійної кваліфікації та професійний розвиток
 
 
 
 2. Професійний розвиток1) з присвоєнням наступної професійної кваліфікації
 
 2) без присвоєння наступної професійної кваліфікаціїПідвищення кваліфікації не рідше одного разу на три роки з метою: 
 Проходження стажування. | |||||||||||||||||||||||