Кондитер
Код професії: | 7412 |
Основна мета професійної діяльності: | Виготовлення кондитерських виробів |
Розробник: | ФОП Возна Л.В. |
Дата затвердження: | 19 серпня 2021 року |
Дата внесення до Реєстру: | 19 серпня 2021 року |
Рекомендована дата перегляду: | Серпень 2026 року |
Версії: | |
Назва професії та її код (згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010): | |
Вид економічної діяльності (згідно з КВЕД-2010): |
56.1 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування
56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування
56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування
56.1 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування 56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування
56.21 Постачання готових страв для подій
56.2 Постачання готових страв 56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування
56.2 Постачання готових страв
56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування
56.29 Постачання інших готових страв
56.2 Постачання готових страв 56 Діяльніть із забезпечення стравами та напоями I Тимчасове розміщування й організація харчування
10.72 Виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання
10.7 Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів 10 Виробництво харчових продуктів C Переробна промисловість
10.7 Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів
10 Виробництво харчових продуктів C Переробна промисловість
10.82 Виробництво какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів
10 Виробництво харчових продуктів C Переробна промисловість
10.71 Виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання
10.7 Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів 10 Виробництво харчових продуктів C Переробна промисловість |
Інша інформація
1.1. Професійні кваліфікаціїМолодший кондитер (кондитер 3 розряду) - трудові функції А, Б; 1.2. Місце професії (посади, професійної назви роботи) в організаційно-виробничій структурі підприємства (установи, організації)Робоче місце кондитера розташоване на кухні, у кондитерському цеху чи іншому залі, пристосованому та обладнаному для виготовлення кондитерських виробів. 1.3. Умови праціТривалість робочого часу та відпочинку - згідно з чинним законодавством, графіками роботи та відпочинку, правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором. 1.4. Засоби захистуСпеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального та колективного захисту - за встановленими нормами. 1.5. Умови допуску до роботи за професієюНаявність документа, що підтверджує професійну кваліфікацію за професією “Кондитер”. 1.6. Документи, що підтверджують професійну та освітню кваліфікацію, її віднесення до рівня Національної рамки кваліфікацій (НРК)Диплом кваліфікованого робітника з додатком до диплома кваліфікованого робітника або свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації з додатком до свідоцтва про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за професією “Кондитер” за професійною кваліфікацією “Молодший кондитер”. Третій рівень НРК. 2. Навчання та професійний розвитокПрофесійне навчання проводиться в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, закладах фахової передвищої освіти, центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, інших закладах (установах) (включаючи підготовку на виробництві та наставництво), які здійснюють провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної') освіти за професією “Кондитер” за видами навчання (первинна професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації). 2.1. Первинна професійна підготовка (назва кваліфікації)Первинна професійна підготовка з присвоєнням професійної кваліфікації “Молодший кондитер (кондитер 3 розряду)”. Професійна (професійно-технічна) освіта. Без вимог до стажу роботи. 2.2. Перепідготовка (назва кваліфікації)Перепідготовка з інших професій з присвоєнням професійної кваліфікації “Молодший кондитер (кондитер 3 розряду)”. Професійна (професійно-технічна) освіта. Без вимог до стажу роботи. 2.3. Підвищення кваліфікації без присвоєння нового рівня освіти (назва кваліфікації)Підвищення кваліфікації згідно з вимогами законодавства та потребами на виробництві не рідше ніж один раз на п’ять років. 2.4. Підвищення кваліфікації з присвоєнням нового рівня освіти (назва кваліфікації)Підвищення кваліфікації з присвоєнням професійної кваліфікації “Кондитер (кондитер 4 розряду)”. Стаж роботи за професійною кваліфікацією “Молодший кондитер (кондитер 3 розряду)” не менше 1 року. 3. Нормативно-правова база, що регулює відповідну професійну діяльністьЗакон України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”. |