Апаратник виробництва медових напоїв та іншої продукції бджільництва


Загальна інформація Інша інформація
Код професії:
8278
Основна мета професійної діяльності:
Виконання робіт із приготування медових напоїв та іншої продукції бджільництва за визначеними технологіями, упакування і закупорювання медових напоїв, зберігання та використання продукції бджільництва
Розробник: Міністерство аграрної політики та продовольства України
Дата затвердження:
08 квітня 2024 року
Дата внесення до Реєстру:
17 квітня 2024 року
Рекомендована дата перегляду:
Квітень 2029 року
Версії:
17 квітня 2024 (актуальна)
Назва професії та її код (згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010):
Вид економічної діяльності (згідно з КВЕД-2010):

Інша  інформація 

Апаратник виробництва медових напоїв та іншої продукції бджільництва

8278.

 

1.   Професійна (професійні) кваліфікація (кваліфікації), її (їх) рівень згідно з Національною рамкою кваліфікацій

Апаратник виробництва медових напоїв та іншої продукції бджільництва І- го рівня професійної кваліфікації (3-4 кваліфікаційний розряд), 4 рівень НРК.

 

2.           Назва     (назви)      документа                (документів),           що                підтверджує (підтверджують) професійну кваліфікацію особи

Документи:

  • сертифікат про присвоєння/підтвердження професійної або часткової професійної кваліфікації;
  • сертифікат про визнання професійної або часткової професійної кваліфікації (щодо професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах);
  • диплом кваліфікованого робітника за професією «Апаратник з виробництва медових напоїв та іншої продукції бджільництва» з додатком до диплома кваліфікованого робітника;
  • свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за професією «Апаратник виробництва медових напоїв та іншої продукції бджільництва» з додатком до свідоцтва про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації.

 

ІІІ. Здобуття професійної кваліфікації та професійний розвиток

  1. Здобуття професійної кваліфікації

 

Назва професійної та/або часткової професійної кваліфікації

Суб’єкти, уповноважені законодавством на присвоєння/підтвердження та визнання професійних кваліфікацій

Кваліфікаційні центри

Суб’єкти освітньої діяльності

Апаратник виробництва

медових напоїв та іншої

продукції бджільництва І-го

рівня професійної кваліфікації

(3-4 кваліфікаційний розряд)

Наявна робітнича

професія,

стаж роботи на

виробництві

не менше 1-го року

Повна загальна середня освіта та

професійна (професійно-технічна)

освіта, або повна загальна середня

освіта та професійна підготовка на

виробництві, без стажу роботи.

 

 

 2.  Професійний розвиток

1) без присвоєння наступної професійної кваліфікації

а) підвищення кваліфікації згідно з вимогами законодавства не рідше ніж один раз на п’ять років з метою:

  • підтвердження наявної професійної кваліфікації в межах професії;
  • набуття компетентностей для виконання робіт з новими обладнанням, виробами, матеріалами, засобами механізації й автоматизації, у межах оновлених технологічних процесів, з дотриманням правил, нормативно- правових актів і вимог безпечної експлуатації обладнання та умов організації праці.